Inspiratie voor een gezellige keuken | HapjesaanHuis.nl
Inspiratie voor een gezellige keuken
Alle blogitems
2 november 2023

Inspiratie voor een gezellige keuken

Een plek waar meer dan alleen maaltijden bereid wordenLeestijd: 3 minuten

De keuken is het hart van ieder huis en het centrum van gezelligheid en lekkernijen. Een ruimte waar we veel tijd doorbrengen om uitgebreid te koken, te eten en te kletsen met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. In een gezellige keuken worden herinneringen gemaakt en duren etentjes tot in de late uurtjes. We geven je wat keuken inspiratie om van jouw keuken de favoriete plek om te borrelen te maken.

Wonen en koken samen

Heb je er de ruimte voor, kies dan voor een kookeiland. Om een kookeiland heen kunnen mensen zich verzamelen. Dit is niet alleen gezellig als jij nog even de laatste hand legt aan de hapjes voor die avond, maar het biedt ook de gelegenheid om samen deze hapjes voor te bereiden. Een andere optie is om in de keuken een aantal zitplekken te creëren en er zo een echte woonkeuken van te maken. Zo kun je terwijl je aan het koken bent gezellig met je gasten of gezin kletsen en het is natuurlijk ook superhandig dat je alles zo op tafel zet als het klaar is. Heb jij een open keuken naar de woonkamer, maar niet genoeg ruimte voor een kookeiland, dan is een hoekkeuken met bar ook nog een optie. Hiermee bespaar je ruimte, scheid je beide ruimtes van elkaar, maar creëer je toch die sociale interactie met de woonkamer. Een keuken van Brugman is verkrijgbaar in elke kleur, stijl en opstelling. Zo kun je de keuken helemaal aanpassen naar jouw wens en type etentjes.

De juiste verlichting voor een gezellige keuken

Verlichting is essentieel om te zien wat je aan het doen bent, maar is ook cruciaal voor de sfeer. Een combinatie van functioneel licht en sfeerverlichting is in een gezellige keuken een must. Om te zorgen dat je wel kunt zien of je in de courgette snijdt en niet in je vinger, is verlichting dat je aanrecht of kookplaat verlicht essentieel. Maar na het koken is het tijd om een gezellige sfeer te creëren en heb je niets aan dit direct licht. Zorg daarom boven de tafel voor verlichting in warm wit voor een zachte gloed. Om de optimale sfeer per gelegenheid  te creëren zijn dimbare lampen ideaal. En maak het helemaal af met een aantal kaarsen in de keuken.

Creëer hoekjes

Richt een hoek in de keuken in als koffiehoekje. Koffie drinken is een van de gezelligste momenten. Een koffiezetapparaat is niet het meest sexy apparaat in de keuken, kleed het daarom leuk aan met gekleurde koffiekopjes, een boek over koffie en een fles met koffiesiroop. Zo heb je al snel een leuk aangekleed hoekje. Hetzelfde geldt voor andere plekken in de keuken. Zet je kruidenpotjes bijvoorbeeld op een leuk rekje, zo breng je meteen wat kleur aan in je keuken. Keukenkastjes zijn ideaal voor het opbergen van spullen om je aanrecht opgeruimd te houden. Een opgeruimde keuken ziet er toch wat gezelliger uit dan een rommelige keuken vol rondslingerende vieze vaat. Maar met wandplanken zorg je net voor dat beetje extra sfeer. Zet er bijvoorbeeld je voorraadpotten op en combineer dat met een leuk plantje of beeldje.

De invloed van raamdecoratie op de keuken sfeer

Ook raamdecoratie heeft invloed op de sfeer in de keuken. Voor een gezellige uitstraling kies je bijvoorbeeld voor plissé gordijnen, vouwgordijnen of houten jaloezieën. Met deze raamdecoratie bepaal je zelf de gewenste lichtinval waardoor je een warme, gezellige sfeer creëert. Uiteraard is het wel belangrijk dat het aansluit bij de rest van de keuken en als het een open keuken is dan ook bij de woonkamer. Een bont bloemetjes gordijn is misschien wel sfeervol, maar sluit niet zo aan bij een zwarte, strakke, moderne keuken wat ten koste gaat van de sfeer.

Heb jij binnenkort een gezellig etentje met vrienden of komt je familie uitgebreid dineren? Ga dan aan de slag met bovenstaande ideeën en maak van je keuken een gezellige en uitnodigende ruimte.

Inspiratie voor een gezellige keuken
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62