Zo stel je een ideale keuken samen voor de bereiding van hapjes
Zo stel je een ideale keuken samen voor de bereiding van hapjes
Alle blogitems
19 maart 2024

Zo stel je een ideale keuken samen voor de bereiding van hapjes

Slimme indeling van keukenkastjes voor hapjes makenLeestijd: 3 minuten

Geniet op de zaterdagavond samen met het gezin van de hapjes die je eerder op de dag zelf bereid hebt. Niets is fijner dan deze momenten! Of maak je klaar voor een dag in de keuken om hapjes te bereiden voor een groot familiefeest. Niet iedere keuken is even geschikt voor het kokkerellen. Denk aan een keuken met handgrepen op iedere kast. De kans is groot dat de handgrepen al snel erg vuil worden. Handiger is een greeploze keuken, waarbij je de kasten eenvoudig opent met je arm of elleboog. Niet onbelangrijk, een greeploze keuken past ook nog eens bij de laatste trends op het gebied van keukens!

Naast het feit dat het prettig is om keukenkasten te kunnen openen zonder je handen te gebruiken, wil je voldoende ruimte hebben. Overweeg daarom een keuken met kookeiland of bijvoorbeeld een keuken met bar bij een renovatie van deze ruimte. 

Slimme indeling van keukenkastjes voor hapjes maken

Bij het samenstellen van het ontwerp van een nieuwe keuken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In de inleiding van dit artikel werden daar enkele voorbeelden van genoemd. Je kunt daarnaast denken aan de keuze voor lades in keukenkasten in plaats van planken. Zeker bij de bereiding van hapjes heb je vaak snel wat losse ingrediënten nodig. Denk aan de verschillende kruiden die je hierbij gebruikt. Het is prettig om een lade uit de kast te trekken, om zo in een keer bij alle ingrediënten te kunnen. Heb je een kast met planken, dan zal je vrijwel altijd spullen uit de kast moeten halen voordat je het juiste ingrediënt gevonden hebt. Voeg luxe toe aan de lades, door deze te voorzien van led verlichting. Zo vind je de juiste ingrediënten ook op het moment dat het donker is.

Creëer ruimte voor verschillende serveerschalen en -planken

Houd bij het indelen van de keukenkasten rekening met je kruiden, met andere vaste ingrediënten en bijvoorbeeld met je keukenapparaten. Vergeet echter niet voldoende ruimte beschikbaar te houden voor serveerschalen en -planken. Niets is leuker dan het serveren van hapjes en bijvoorbeeld broodjes op een mooie houten plank. Deze planken hoef je overigens niet per definitie in de keukenkastjes op te bergen. Ze staan vaak ook prachtig op het aanrechtblad; een eyecatcher in iedere keuken.

Zorg dat je vooraf alle benodigdheden bij elkaar zoekt

Niets is vervelender dan tussentijds moeten stoppen met de bereiding van verschillende soorten hapjes. Kies er daarom voor om alle benodigdheden vooraf bij elkaar te zoeken. Het gaat hierbij niet alleen om de ingrediënten voor de hapjes, maar ook om de kookgerei. Mogelijk mis je specifieke hulpmiddelen. Leen ze bij de buren, of stel de bereiding van je hapjes uit totdat het juiste hulpmiddel na een online bestelling geleverd is. Maak je een groot aantal hapjes op hetzelfde moment? Zorg in dat geval dat je vooraf een helder lijstje met ingrediënten gemaakt hebt en vermeld daarop ook welke keukengerei je hierbij nodig hebt.

Kies bij het bereiden van hapjes voor een thema

Is jouw keuken klaar om aan de slag te gaan? Probeer aan de hand van een thema of gebeurtenis lekkere hapjes bij elkaar te zoeken. Bereid je de hapjes voor een high tea met het gezin, voor een middagje borrelen met vriendinnen of bijvoorbeeld als een tapasavond met de buren? Op het internet vind je talloze overzichten van hapjes die goed bij deze gelegenheden passen. Serveer de hapjes op een fraaie serveerschaal of -plank en vul ze aan met decoratieve elementen. Denk bijvoorbeeld aan kleine paaseieren rond Pasen, een kerstster bij de feestdagen, enzovoorts. 

Zo stel je een ideale keuken samen voor de bereiding van hapjes
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62