Zo organiseer je eenvoudig zelf een high tea bij je thuis
Zo organiseer je eenvoudig zelf een high tea bij je thuis
Alle blogitems
12 augustus 2024

Zo organiseer je eenvoudig zelf een high tea bij je thuis

Een high tea past bij tal van verschillende momentenLeestijd: 2 minuten

Staat er een gezellige middag met vrienden, familie of kennissen uit de buurt op het programma? Het is een ideaal moment voor het plannen van een high tea bij je thuis. Een high tea valt vrijwel zeker in de smaak bij je gasten, daar ze de keuze hebben uit verschillende hapjes en drankjes. Het voorbereiden ervan hoeft je daarbij niet veel tijd te kosten, wanneer je bijvoorbeeld vooraf hapjes aan huis bestelt. Combineer de hapjes met smaakvolle en krachtige zwarte thee, een aantal soorten groene thee, enzovoorts. Wist je dat men in Engeland, waar de high tea oorspronkelijk vandaan komt, standaard zwarte thee drinkt tijdens zo’n moment? Vaak wordt zwarte thee hierbij gecombineerd met melk en suiker. In Nederland geeft men de voorkeur aan een mix van verschillende theesmaken bij een high tea. De hapjes zijn overigens nog wel hetzelfde als die in Engeland gebruikelijk zijn.

Een high tea past bij tal van verschillende momenten

Een van de voordelen van een high tea is dat je dit bij vrijwel ieder speciaal moment kunt organiseren. Het is passend bij een familiedag, tijdens een moederdag met het gezin, bij het vieren van het behalen van een diploma, bij een babyshower of bijvoorbeeld bij de vaste buurtdag. Tijdens de high tea worden zoetigheden gecombineerd met verschillende hartige hapjes. Zo bied je voor ieder wat wils! Hoewel de naam anders doet vermoeden, kun je naast verschillende soorten losse thee vanzelfsprekend ook frisdrank, een wijntje of bijvoorbeeld koffie serveren. 

Bestel vooraf verschillende soorten hapjes

Bij een high tea krijgen gasten verschillende soorten kleine hapjes geserveerd. Deel bijvoorbeeld geen complete sandwich of een groot stuk gebak uit, maar kies voor een kwart sandwich en een losse macaron. Gemiddeld genomen gaat men uit van zo’n acht à tien hapjes per persoon tijdens een high tea. 

Je kunt bij verschillende partijen online hapjes bestellen. Zo heb je zelf zo min mogelijk omkijken naar de organisatie van een high tea en kun je jezelf richten op je gasten. Kies een mix van zoete- en hartige hapjes. Dit zal niet bij iedere partij mogelijk zijn; veel bedrijven richten zich voornamelijk op de hartige hapjes. Een alternatief is het bestellen van zoetigheden bij de lokale bakker om de hartige snacks online te bestellen. Nu is het enkel nog zaak om je woning te versieren met wat kaarsen, slingers en bijvoorbeeld ballonnen. 

Zo organiseer je eenvoudig zelf een high tea bij je thuis
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62