Pasen vieren met familie en vrienden | HapjesaanHuis.nl
Pasen vieren met familie en vrienden
Alle blogitems
20 februari 2023

Pasen vieren met familie en vrienden

Samen genieten van lekker eten!Leestijd: 3 minuten

Pasen is een van de belangrijkste christelijke feestdagen en wordt over de hele wereld gevierd. Naast de religieuze betekenis van Pasen is het ook een gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden en te genieten van lekker eten. In deze blog zal ik bespreken welke gerechten populair zijn tijdens Pasen en hoe je deze kunt bestellen bij één van onze lokale paas cateraars.

Paasontbijt

Het paasontbijt is een belangrijke traditie en een moment om met de hele familie samen te komen. Veel mensen kiezen voor een uitgebreid ontbijt met verschillende soorten broodjes, beleg, eieren en fruit. Een klassiek paasontbijt in Nederland bestaat vaak uit croissants, paasbrood en gekookte eieren. Daarnaast worden er vaak verschillende soorten beleg geserveerd, zoals kaas, ham, jam en hagelslag.

Als je het paasontbijt wat specialer wilt maken, kun je ook kiezen voor een paasstol. Een paasstol is een zoet brood gevuld met rozijnen, amandelspijs en soms ook gedroogd fruit. Het is heerlijk om te serveren met roomboter en jam.

Paaslunch

Na het paasontbijt is het tijd voor de paaslunch. Dit kan een uitgebreide lunch zijn met verschillende broodjes, soep, salades en hartige hapjes. Een populair gerecht tijdens de paaslunch is de quiche. Een quiche is een hartige taart gevuld met eieren, room, kaas en groenten of vlees. Je kunt hier eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld met spinazie en feta, prei en ham of tomaat en mozzarella.

Een andere populaire paaslunch is een uitgebreide brunch. Hierbij kun je verschillende soorten broodjes, beleg, eieren en warme gerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan scrambled eggs met gerookte zalm, gepocheerde eieren met bacon en avocado, of wentelteefjes met vers fruit.

Paasbrunch

Een paasbrunch is een gezellige manier om Pasen te vieren en samen te komen met familie en vrienden. Een paasbrunch is eigenlijk een combinatie van ontbijt en lunch, met verschillende gerechten die je op elk moment van de dag kunt eten.

Een van de belangrijkste elementen van een paasbrunch is natuurlijk het brood. Je kunt kiezen voor verschillende soorten broodjes, zoals croissants, paasbrood, briochebroodjes, bagels of muffins. Zorg er ook voor dat je verschillende soorten beleg hebt, zoals kaas, ham, zalm, pindakaas, jam en honing. Maak ook wat lekkere spreads, zoals hummus, guacamole of tzatziki.

Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een paasbrunch. Je kunt kiezen voor gekookte eieren, roerei of een omelet met groenten en kaas. Een leuke manier om eieren te serveren is door ze te verstoppen in de tuin of in huis voor de kinderen om te zoeken.

Houdt je van lekkere hartige en zoete hapjes dan is een paas high tea een heel mooi alternatief op de brunch.

Paasdiner

Het paasdiner is vaak het hoogtepunt van de dag. Veel mensen kiezen voor een uitgebreid diner met meerdere gangen en bijpassende wijnen. Een klassiek paasdiner in Nederland bestaat vaak uit een stuk vlees, zoals lamsvlees of kalfsvlees, met aardappeltjes uit de oven en groenten.

Een alternatief voor vlees is vis. Een stuk zalm of een hele vis uit de oven is heerlijk tijdens het paasdiner. Serveer het met gestoomde groenten en aardappeltjes uit de oven.

Als bijgerecht kun je ook kiezen voor geroosterde groenten, zoals wortels, pastinaak en rode ui. Deze groenten kun je in de oven roosteren met wat olijfolie, zout en peper. Het resultaat is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij het paasdiner.

Ga je liever zelf aan de slag buiten met een paas bbq of binnen met een paasgourmet? Dan zijn daarvoor allerlei heerlijke vlees, vis en vega(n) schotels die je kant-en-klaar kunt bestellen.

 

Pasen vieren met familie en vrienden
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62