Een ideale keuken maakt ideale recepten | HapjesaanHuis.nl
Een ideale keuken maakt voor ideale recepten
Alle blogitems
26 oktober 2023

Een ideale keuken maakt voor ideale recepten

Sta jij graag in de keuken en ben je op zoek naar manieren om deze optimaal in te richten?Leestijd: 3 minuten
Sta jij graag in de keuken en ben je op zoek naar manieren om deze optimaal in te richten? De ideale keuken is namelijk een plek waar je zonder problemen en met volle creativiteit de beste recepten kunt maken. Wat voor jou de ideale keuken is (en kan zijn), begint bij de juiste keukenopstelling en keukenindeling. Vervolgens kun je aan de slag met de beste inductie kookplaat, stoomkokers en andere innovatieve keukenapparatuur om de ideale recepten te maken. Lees er hier meer over!
 

Wat zijn je plannen?

Het is slim om jezelf een aantal vragen te stellen voordat je aan de slag gaat. Wat wil je precies bereiken in de keuken? Kook je graag super uitgebreid, of ben je meer iemand die van snelle recepten houdt? Je hebt namelijk veel meer werkruimte nodig als je 3x per dag een maaltijd moet koken voor een groot gezin. Daarnaast moet je ook kijken naar de vorm van je keuken. Je hebt namelijk de rechte keukenopstelling, de L-vormige keuken, de U-vormige keuken en een keukeneiland. De rechte keukenopstelling is voornamelijk handig voor kleine werkruimtes. U-vormige keukens bieden veel opbergruimte, en als je het goed doet, heb je alles binnen handbereik. Tot slot heb je het keukeneiland, wat eigenlijk een van de beste opties is. Hiermee verbind je namelijk de kookruimte, opslagruimte en de leefruimte.
 

Creëer zones

Wanneer je een keukenopstelling hebt gekozen, wordt het tijd voor de indeling. Om de ideale keuken in te richten, heb je 5 zones nodig, namelijk de opbergzone, voorraadzone, spoelzone, werkzone en kookzone. Verder moet je rekening houden met de ergonomie van de keuken. Hoe hoog ga je het aanrecht plaatsen? Waar zet je alle keukenapparatuur neer? Waar kun je strategisch stopcontacten plaatsen? Hoe zit het met verlichting en opbergruimte? Je wilt een naadloze keukenindeling om te voldoen aan jouw behoeften en kookgewoonten. Alleen zo kun je de beste gerechten maken!

 

De beste keukenapparatuur

Zodra je een opstelling en indeling hebt gemaakt, wordt het tijd voor alle benodigde keukenapparatuur. Je kunt wel een mooie en efficiënte keuken hebben, maar zonder de juiste apparatuur valt er weinig te koken. Het belangrijkste is natuurlijk de plek waar je je eten kookt. Kies bij voorkeur voor een inductie kookplaat 80cm. Deze is milieuvriendelijk en ook een stuk veiliger dan andere kookplaten. Je kookt namelijk zonder vuur, waardoor de lucht in je huis ook een stuk schoner zal zijn. Daarnaast is het handig om een keukenmachine te hebben. Met dit veelzijdige apparaat kun je echt van alles doen. Hiermee kun je kloppen, kneden, hakken en mixen. Het is ideaal om pasta mee te snijden, vlees mee te hakken, pizzadeeg mee te maken en meer. Super veelzijdig en daarom onmisbaar. Verder zou je kunnen kiezen voor een stoom- en kookapparaat. Met deze stoomkokers kun je je eten stomen in plaats van koken in water. Dit is echt een nieuwe en unieke manier om de lekkerste gerechten te maken. Je hebt dus geen olie of vet nodig, waardoor je gezond kunt koken. Denk aan vlees, groente, vis en rijst. Ben jij bezig met de ideale keuken voor perfecte recepten? Begin dan bij de keukenopstelling, indeling en vervolgens de nieuwste apparatuur. Succes!

Een ideale keuken maakt voor ideale recepten
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62