5 heerlijke hapjes voor Pasen | HapjesaanHuis.nl
5 heerlijke hapjes voor Pasen
Alle blogitems
13 maart 2024

5 heerlijke hapjes voor Pasen

Tijd om na te denken over heerlijke paasgerechten. Wat gaan jullie eten met Pasen?Leestijd: 3 minuten

Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om na te denken over heerlijke gerechten die je kunt serveren tijdens dit feestelijke seizoen. Of je nu een uitgebreide brunch plant of een gezellig diner met vrienden en familie, het toevoegen van leuke en smakelijke hapjes aan je menu kan een leuke en verrassende toevoeging zijn. Dit is al helemaal het geval als je ervoor kiest om de volgende hapjes zelf te maken met keukenapparaten van horecagemak.nl of te bestellen bij een paas cateraar

1. Gekleurde eieren

Gekleurde eieren zijn een traditioneel onderdeel van Pasen en bieden een leuke en kleurrijke traktatie voor jong en oud. Je kunt ervoor kiezen om hardgekookte eieren te verven met voedselkleurstof of natuurlijke kleurstoffen zoals bieten- of spinaziesap voor een gezondere optie. Als alternatief kun je ook plastic eieren vullen met snoepjes of kleine traktaties voor een verrassingselement. Gekleurde eieren zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook leuk om te verstoppen voor een eierspeurtocht voor de kinderen tijdens je Paasfeest.

2. Mini-quiches

Mini-quiches zijn veelzijdige en smakelijke hapjes die perfect zijn voor een Paasbrunch of -diner. Je kunt ze vullen met een verscheidenheid aan ingrediënten, zoals spek, kaas, spinazie, champignons, tomaten en kruiden, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Het maken van mini-quiches in muffinvormpjes zorgt voor individuele porties die gemakkelijk kunnen worden geserveerd en gegeten. Bovendien kun je mini-quiches van tevoren maken en invriezen, waardoor ze een handige optie zijn voor drukke feestdagen.

3. Wortelcakepops

Wortelcakepops zijn schattige en heerlijke traktaties die perfect passen bij het thema van Pasen. Begin met het bakken van een klassieke worteltaart en verkruimel de cake tot fijne kruimels. Meng de kruimels met roomkaasglazuur en vorm kleine balletjes. Steek een lollystokje in elke cakebal en laat ze opstijven in de koelkast. Dip vervolgens elke cakepop in gesmolten witte chocolade en decoreer met oranje gekleurde chocolade om de wortelvorm na te bootsen. Voeg groene decoratie toe aan de bovenkant van elke cakepop om de worteltoppen te creëren. Het resultaat is een schattige en heerlijke traktatie die zeker in de smaak zal vallen bij je gasten.

4. Caprese spiesjes

Caprese spiesjes zijn een fris en smaakvol hapje dat perfect is voor de lente en Pasen. Rijg cherrytomaten, verse mozzarella en basilicumblaadjes om en om op spiesjes en besprenkel ze met balsamico-glazuur en olijfolie. De combinatie van sappige tomaten, romige mozzarella en aromatische basilicum zorgt voor een heerlijke traktatie die je gasten zeker zullen waarderen. Deze kleurrijke en smaakvolle hapjes zijn ook gemakkelijk te maken en zien er prachtig uit op een feestelijk gedekte tafel. 

5. Mini-ham en kaas croissants

Mini-ham en kaas croissants zijn een eenvoudig en smakelijk hapje dat ideaal is voor een ontspannen Paasbrunch of paas gourmet. Snijd wat croissants doormidden en vul ze met plakjes ham en kaas naar keuze. Leg ze vervolgens op een bakplaat en bak ze in de oven tot de kaas gesmolten is en de croissants goudbruin zijn. Je kunt deze heerlijke hapjes serveren als een hartig alternatief voor traditionele zoete broodjes en gebak.

5 heerlijke hapjes voor Pasen
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62