Ontdek betaalbare bieropties voor je volgende feest
Ontdek betaalbare bieropties voor je volgende feest
Alle blogitems
17 mei 2024

Ontdek betaalbare bieropties voor je volgende feest

Bij veel feestjes mag een lekker biertje niet ontbrekenLeestijd: 3 minuten

Bij veel feestjes mag een lekker biertje niet ontbreken. Of je nu een intieme bijeenkomst organiseert met vrienden of een grootschalig feest plant; bier is er onderdeel van. Het hoeft gelukkig niet duur te zijn om je gasten te voorzien van kwaliteitsbieren die bij hun smaak passen. Gebruik deze vijf tips om betaalbare bieropties te ontdekken voor je volgende feest.

1.     Zoek inspiratie in de supermarkt

Denk jij dat je voor goed bier naar de slijter moet? Niets is minder waar: ook in supermarkten kun je tegenwoordig terecht voor diverse soorten bieren, waaronder speciaalbier. Soms zijn er zelfs opties uit lokale brouwerijen. Daarbij is goedkoop bier vaak verrassend lekker. Veel lokale bieren zijn niet alleen betaalbaar, maar bieden ook een breed scala aan smaken en stijlen om uit te kiezen. Door lokale brouwerijen te ondersteunen, voeg je ook een uniek en persoonlijk tintje toe aan je feest. En als je ze aanschaft via de supermarkt heb je ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen uit een breed aanbod. Op die manier wordt het wel heel simpel om aan de wensen van al je gasten te voldoen. Wil de ene gast een IPA, maar een andere een witbiertje? Geen probleem, want bij de supermarkt kun je alle bieren in een keer aanschaffen.

2.     Vergeet de huismerken niet

Huismerken en budgetopties van supermarkten en slijterijen kunnen een uitstekende keuze zijn voor betaalbare bieren. Deze bieren zijn vaak goedkoper dan merkproducten, maar bieden nog steeds een goede smaak en kwaliteit. Het komt nog weleens voor dat zo´n huismerk gebrouwen wordt door een brouwerij van een A-merk en die expertise kun je vaak proeven. Voor huismerken wordt vaak veel minder reclame gemaakt dan voor A-merken, maar het grappige is dat er ook huismerken zijn die toch veel aandacht krijgen. Tegenwoordig zijn huismerken dus niet per se onbekend meer en dat maakt ze naast de vaak prima smaak extra populair. Schaf een mix van verschillende huismerken en budgetopties aan om aan de smaakvoorkeuren van al je gasten te voldoen. Door de lagere prijzen heb je alle ruimte om uit te pakken.

3.     Organiseer een bierproeverij

Is het weer tijd voor een feestje? Doe het dan eens net even anders. Een leuke en betaalbare manier om je gasten kennis te laten maken met verschillende bieren is namelijk door het organiseren van een bierproeverij. Koop een selectie van verschillende bieren in kleinere flesjes of blikjes en laat je gasten proeven en hun favorieten kiezen. Dit is niet alleen een leuke activiteit, maar stelt je ook in staat om een verscheidenheid aan bieren aan te bieden zonder veel geld uit te geven. Zijn er ook kinderen of jongeren aanwezig op het feestje? Breid de proeverij dan op een leuke manier uit, bijvoorbeeld door voor hen een chipsproeverij te organiseren. Of laat ze blind verschillende merken frisdrank proeven en kijk of ze de juiste merken kunnen ontdekken. Zo blijft het leuk voor jong en oud!

4.     Kies eens voor iets anders

Naast traditioneel bier zijn er ook alternatieve bieropties die betaalbaar en uniek kunnen zijn voor je feest. Denk bijvoorbeeld aan ambachtelijke cider, radler of alcoholvrij bier. Deze opties zijn vaak goedkoper dan traditioneel bier en bieden toch een heerlijke en verfrissende drankoptie voor je gasten. Ook het zoeken naar nieuwe speciaalbiertjes kan heel lonend zijn en probeer daarnaast zeker de seizoensgebonden varianten uit. Zo geniet je in de herfst van een heerlijk bockbiertje, terwijl in de lente juist een lekker fris maïsbier of witbier het proeven waard zijn. En vergeet ten slotte ook de combinatie met eten niet. Stem de bieren af op de hapjes die je serveert, of doe het eens andersom: kies eerst de bieren uit en zoek daar dan passende hapjes bij. Met bier kun je veel kanten op, dus laat je verrassen!

Ontdek betaalbare bieropties voor je volgende feest
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62