Wat is gezond en lekker broodbeleg?
Wat is gezond en lekker broodbeleg?
Alle blogitems
31 mei 2024

Wat is gezond en lekker broodbeleg?

Ontdek deze heerlijke en gezonde alternatieven!Leestijd: 3 minuten

Wil je de standaard boterham met kaas of vleeswaren eens een keer inruilen voor ander broodbeleg? Ontdek dan deze heerlijke en gezonde alternatieven die je lunchpauze voorzien van een voedzame en tegelijkertijd lekkere twist. Van verse groentespreads tot magere vleeswaren en van plantaardige spreads tot heerlijke notenpasta's, er zijn talloze mogelijkheden om je boterhammen te beleggen met gezonde en smakelijke ingrediënten.


Gezond broodbeleg binnen de schijf van 5

De schijf van 5 wordt vaak gezien als de belangrijkste richtlijn voor een gezond eetpatroon. Binnen de Schijf van 5 zijn er verschillende opties voor gezond broodbeleg die passen bij een gebalanceerd dieet. Denk bijvoorbeeld aan magere vleeswaren, zoals kipfilet, rosbief, of magere achterham. Deze leveren hoogwaardige eiwitten en bevatten over het algemeen minder verzadigd vet dan andere vleeswaren.

Daarnaast zijn er verschillende soorten vis die uitstekend zijn als broodbeleg, zoals gerookte zalm, tonijn, of makreel. Vis is een goede bron van omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Voor vegetarische opties kun je denken aan spreads zoals hummus, avocado, of zelfgemaakte groentespreads. Zo kun je met een gevarieerde selectie van gezond broodbeleg je lunch zowel lekker als voedzaam maken.


Gezond broodbeleg binnen de Schijf van 5 omvat onder andere:

  • Magere vleeswaren, zoals kipfilet, rosbief, of magere achterham.
  • Diverse soorten vis, zoals gerookte zalm, tonijn, of makreel.
  • Vegetarische spreads zoals hummus, avocado, of zelfgemaakte groentespreads.


Gezond broodbeleg buiten de schijf van 5

Gezond broodbeleg buiten de Schijf van 5 omvat opties die, hoewel ze niet traditioneel als gezond worden beschouwd, toch nuttig kunnen zijn in gematigde porties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan notenpasta’s en pindakaas, maar ook aan vettere vleeswaren als salami en bacon. Hoewel deze opties mogelijk meer vetten en calorieën bevatten, kunnen ze nog steeds een waardevolle bron van voedingsstoffen zijn wanneer ze met mate worden genuttigd.

Gezond en gevarieerd lunchen begint met bewuste keuzes maken die je energie geven en je lichaam voeden.

 

Of maak zelf je eigen broodbeleg

Zelf je eigen broodbeleg maken biedt talloze voordelen. Niet alleen kun je volledige controle hebben over de ingrediënten die je gebruikt, maar het stelt je ook in staat om creatief te zijn en smaken te verkennen die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd. Daarnaast kun je het broodbeleg zo gezond als mogelijk maken door te kiezen voor verse en natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen of overtollige suikers en zouten.

Voorbeelden van zelf gemaakt broodbeleg zijn onder andere hummus, guacamole, notenpasta, groentespread of eisalade.
 

Bestel een gezonde lunch op locatie

Heb je zelf weinig tijd om in de keuken te staan? Geen probleem! Zo zijn er ook voldoende mogelijkheden om een gezonde lunch te bestellen bij een ervaren lunchcateraar. Met een ruim assortiment aan broodjes, wraps, yoghurts en salades is er keuze zat en kun je eindeloos variëren met heerlijke lunchgerechten die ook nog eens lekker gezond zijn!

Zo hoef je zelf geen moeite te doen voor de bereiding van je lunch, maar kun je toch genieten van gezonde en smaakvolle lunchgerechten.

Wat is gezond en lekker broodbeleg?
 
 

Meer weten over onze mogelijkheden?

Vraag dan via onderstaande button advies aan.

 

Neem contact op

Vragen? 085-743 03 62